Свет

Романскиот премиер Виктор Понта е обвинет за корупција

Романскиот премиер Виктор Понта е обвинет за корупција
Романскиот премиер Виктор Понта е обвинет за корупција

Романскиот премиер Виктор Понта е обвинет денеска по три точки за корупција во долготрајната истрага, соопшти Обвинителството.

Тој се соочува со обвинение за проневера, затајување данок и перење пари од времето кога беше адвокат пред да стане премиер во 2012 година, соопшти романската антикорупциска агенција.

Дел од неговиот имот е запленет досега се чека на исходот од случајот.

Понта негира дека сторил нешто незаконски.