Македонија

РСБСП: Унапредување на безбедноста на пешаците во сообраќајот – предизвик на современото опшество

РСБСП: Унапредување на безбедноста на пешаците во сообраќајот – предизвик на современото опшество
Во хотел Континентал – Скопје утре со почеток во 10:30 часот,  ќе се одржи тркалезна маса на тема „Пешаците и нивната безбедност во сообраќајот“.

На тркалезната маса ќе присуствуваат  и ќе се обратат Дополнителниот заменик министер за внатрешни работи др Оливер Андонов,  Претседателот на  Републичкиот совет за безбедност на сообраќајот на патиштата м-р. Стојче Стаменковски, и голем број на претставници од повеќе надлежни институции.