Македонија

Рубенс Муратовски новиот уметничко- програмски раководител на Драмски

Рубенс Муратовски новиот уметничко- програмски раководител на Драмски

Актерот Рубенс Муратовски, од први овој месец, е уметничко- програмски раководител на Драмски театар Скопје. Неговиот мандат ќе трае четири години.

Муратовски го наследува досегашниот уметнички раководител, Зоран Љутков, кој од функцијата се повлече од лични причини.