Ручек за половина час: Вкусно пилешко со пченка

Зимските денови се идеални за дружење со семејството, па затоа, што помалку време треба да поминувате во кујна. Еве еден рецепт кој е лесен и брзо се подготвува, а уживањето е загарантирано.

Потребно за пилешко со пченка:

  • 500 г. пилешко бело месо
  • 400 г. пченка
  • 6 домати
  • 5 мл. масло
  • лажичка сув зачин
  • сол
  • бибер

Подготовка на пилешко со пченка:

  1. Исечете бело место на парчиња, посолете и ставете го во загреано масло, кратко да се пропржи. Готовото месо извадете го од маслото.
  2. Во маслото во кое се пржеше месото ставете ги доматите, излупени и ситно исечени. Додека доматот врие, додајте ја пченката, ставете зачини и оставете пченката да се провари.
  3. Во готовиот сос, вратете го месото да проврие уште малку додека не ги упие соковите.
  4. Послужете топло.

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.