Свет

Руси со месеци го хакирале меил сервисот Јаху

Руси со месеци го хакирале меил сервисот Јаху

Меѓу „жртвите” најмногу има претставници од властите на Русија и САД и новинари. Можно е хакерите да го користеле пристапот до туѓите и-меил адреси и заради финансиска корист, велат стручњаците.

Овој напад се смета за втор најголем хакерски напад во историјата на интернетот.