Балкан

Русија е задоволна од сегашниот став на Србија за Украина

Русија е задоволна од сегашниот став на Србија за Украина

Посетата на Александар Вучич на Москва на 7 и 8 јули ќе биде посветена на економските, политичките и хуманитарните прашања, но тема секако ќе биде и Украина..

„Русија е задоволна од сегашниот став на Белград за Украина. Русија сфаќа дека ставот на Белград е максимално што може да се очекува и дека поради ситуацијата со Косово никако не е во состојба да го поддржи спојувањето со Крим,“ изјави за агенцијата Бета уредникот на надворешна политика на московскиот Комерсант, Генадиј Сисоев.

Вучиќ за време на посетата на Москва ќе разгоцата со претседателот и премиерот на Рисија, Владимир Путин и Дмитриј Медведев.

Пред посетата тој истакна дека Белград сака добро односи со Москва, но и дека Србија не крие од Русија дека сака да постане членка на ЕУ.