петок, 21 јули 2017  |  Вести денес: 38

Русија го порамни долгот на СССР кон Македонија во износ од 60,6 милиони долари

Русија го порамни долгот на поранешниот СССР кон Македонија во износ од 60,6 милиони долари, јави ТАСС.

СССР

Поврзани вести

Руското Министерство за финансии соопшти дека ова е делот кој припаѓа на Македонија од долгот на СССР, настанат во рамките на трговско-економската соработка со СФРЈ за време на советскиот период.

Во моментов, единствената земја од доверителите на поранешниот СССР, со која Русија не ги уредила финансиските односи е Босна и Херцеговина.

Во 2016 година беше постигнат прелиминарен договор меѓу Русија и Босна и Херцеговина за порамнување на долгот.

Најчитани вести