Свет

Русија: ИД се шири кон Европа

Русија: ИД се шири кон Европа
Русија: ИД се шири кон Европа

Терористичката организација Исламска држава се шири и веќе објави намера да се прошири во Европа, Русија и Централна Азија, изјави заменикот руски министер за одбрана Анатолиј Антонов.

На конференција за безбедноста во Кина, тој предупреди дека квази државата ИД има стабилни извори на приходи и добро опремена војска.

Антонов истакна дека постои големо барање за стратегија за политичка стабилизација и економско опоравување на Блискиот исток и Северна Африка.