Свет

Русија испрати хуманитарна помош во источна Украина

Русија испрати хуманитарна помош во источна Украина

Во источниот украински град Лугањск пристигна колона од над 80 камиони со хуманитарна помош од Русија. Москва испратила за жителите на Лугањската област храна и лекови, пренесе МИА.

Во Лугањск и во Доњецк, ќе бидат денеска доставени вкупно над 1.800 тони хуманитарна помош.

Колона од 170 камиони ноќеска се упатиле од Донскиот центар за хуманитарни работи во Ростовската област. Тоа е 16-та хуманитарна колона на руските власти за Источна Украина. Од август лани досега, Русија испратила над 20 илјади тони хуманитарна помош за жителите на Доњецката и Лугањската област.