Свет

Русија изведува воени вежби на границата со Украина

Русија изведува воени вежби на границата со Украина

Руското министерство за одбрана изведува воени вежби со повеќе од 100 летала во централниот и западанитеот дел на државата, изјави за Интерфакс, портпаролот на воените сили Игор Кимов.

Во западниот дел е опфатена и руската граница со Украина.

Планирано е вежбите да траат до 8-ми август.