недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 0

Русија ќе изведе вежба за цивилна заштита на 40. милионско население

Министерството за вонредни состојби на Русија организира вежба за цивилна заштита, во која учествуваат 40 милиони луѓе, јави ТАСС.

133228675

Поврзани вести

Министерот за вонредни ситуации Владимир Пучков изјави дека вчера почнала четиридневна вежба, чија цел е да се „зголеми нивото на ефикасноста на Владата во решавање на последици од вонредни ситуации од широки размери“.

Некои аналитичари ја поврзуваат вежбата со зајакнување на тензиите во односите меѓу Русија и САД околу Сирија и со други прашања.

Најчитани вести