Свет

Русија не сака терористите да имаат корист од можноста за примирје во Сирија

Русија не сака терористите да имаат корист од можноста за примирје во Сирија

Рускиот министер за надворешни работи Сергеј Лавров, предупреди дека Русија не би сакала од можноста за примирје во Сирија да извлечат корист терористите, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

„Ние не би сакале од примирјето да имаат користтерористите“, изјавил Лавров, истакнувајќи дека поради нивна вина е прекината испораката на хуманитарна помош во регионот.