Свет

Русија се надева на безвизен режим со ЕУ

Русија се надева на безвизен режим со ЕУ

Русија се надева дека ќе се договори за безвизен режим со Европската унија на взаемна основа, изјави претседателот Владимир Путин, цитиран од „РИА Новости“.

Шефот на државата рекол дека за акредитирани гости, туристи и учесници во Олимпијадата во Сочи не се потребни визи.

Олимпијадата во Цочи ќе се одржува од седми до 23 февруари и е најскапата Олимпијада во историјата.