сабота, 22 јули 2017  |  Вести денес: 37

Русија: Tерористите имаат оружје со кое можат да ја нападнат сириската авијација

Воената опрема која ја имаат екстремистите, како што е ZU-24, им овозможува да гаѓаат цели на далечина од 4.000 метри, посебно толку голем авион како што е II-76 на воено-транспортната сириска авијација

Русија: Tерористите имаат оружје со кое можат да ја нападнат сириската авијација

Русија: Tерористите имаат оружје со кое можат да ја нападнат сириската авијација

Последни вести

Претставникот на руското Министерство за одбрана, Игор Конашенков изјави дека терористите поседуваат оружје со кое можат да ја нападнат сириската авијација.

– Воената опрема која ја имаат екстремистите, како што е ZU-24, им овозможува да гаѓаат цели на далечина од 4.000 метри, посебно толку голем авион како што е II-76 на воено-транспортната сириска авијација, истакна Конашенков.

Тој потврди дека вакви напади биле забележани, меѓу другото, за време на испораката на првата хуманитарна помош во градот Деир ел Зор.

– Испораката на помошта е многу ризична. Во голем број случаи доставувањето на товарот се врши ноќе и без отворање на оган, додава генералот.

Најчитани вести