Руска амбасада: Странски лидери делат совети како да се гласа

345

Изминатите денови голем број политичари, конгресмени, претставници на Европската Унија, преку изјави им сугерираат на македонските граѓани како да гласаат на престојниот референдум на 30 септември.

На овие гласини и размислувања на странски политичари, се надоврза и руската амбасада во Македонија од каде на нивниот Твитер профил напишаа:

Деновиве не е реткост странски лидери да им сугерираат на граѓани на #Македонија како да гласат на #референдумот. Интересно, што би било вакви “совети” да дели официјален претставник на #Русија..?

Посольство России МК

@Russian_Emb_MKD

Деновиве не е реткост странски лидери да им сугерираат на граѓани на како да гласат на . Интересно, што би било вакви “совети” да дели официјален претставник на ..?

MIA@MIA_NEWS

Мета ги повика Албанците во Македонија да излезат на референдумот и да гласаат „за“ https://www.mia.mk/mk/Inside/RenderSingleNews/288/134427426 

Доколку преземете содржина од оваа страница, во целост сте се согласиле со нејзините Услови за користење.