недела, 20 август 2017  |  Вести денес: 8

Руска донација за поплавените пристигнува денеска

Авионот со оваа донација требаше да пристигне на 26 август годинава.

донација

Поврзани вести

Авион со донација од Руската федерација се очекува да пристигне денеска во вечерните часови во Македонија, информираат од Дирекцијата за заштита и спасување.

Донацијата ќе содржи пет мобилни генератори од 10 kwt, еден мобилен генератор од 120 kwt, мобилни пумпи за вода и кал, ќебиња, конзервирани прехранбени производи од риба и конзервирани прехранбени производи од говедско месо.

Авионот со оваа донација требаше да пристигне на 26 август годинава.

Најчитани вести