Магазин

Руска медицина: Излекувајте се со природни сокови

Руска медицина: Излекувајте се со природни сокови

Прочитајте како Русите со краставица го лекуваат високиот притисок, со пиперка гасовите во стомакот, а со магдонос…

Сок од краставици

Содржи калиум и е добар за високиот притисок, ги зајакнува непцето, ноктите, косата, помага кај реума…

Добро измијте две краставици со средна големина, отсечете ги краевие и исечкајте ги на кругчиња. Ставете во блендер. Ако смесата е многу гуса додадете малку вода.

Сокот од краставица можете да го комбинирате со сок од морков, што ги зајакнува крвните садови и срцето.

Повеќе рецепти за растиелни сокови на следние страници…