Свет

Руската Црноморска флота ги почитува меѓународните договори

Руската Црноморска флота ги почитува меѓународните договори

Руската Црноморска флота строго ги почитува меѓународните договори, пренесе „ИТАР-ТАСС“.

„Во врска со тврдењата за прекршување на основните договори за Црноморската флота од руска страна, изјавуваме дека во сегашната комплицирана ситуација, Црноморската флота на Русија безусловно се придржуваат кон склучените договори“, се наведува во соопштението на руското Министерство за надворешни работи.