Свет

Руската Државна дума ја ратификуваше спогодбата за пристап на Крим кон Русија

Руската Државна дума ја ратификуваше спогодбата за пристап на Крим кон Русија

Руската Државна дума денеска ја ратификуваше спогодбата за пристапување на Крим кон Русија и за формирање на нови субјекти во составот на Руската Федерација, пренесе „Интерфакс“.

За ратификација на документот гласаа 443 пратеници, а само еден гласаше против.

Договорот меѓу Крим и Русија беше потпишан во Москва на 18 март, а на 16 март жителите на Крим преку референдум одлучија да се присоеднинат кон Руската Федерација.