Свет

Руски Ромео и Јулија: Се самоубиле поради забранета љубов

Руски Ромео и Јулија: Се самоубиле поради забранета љубов

Четиринаесетгодишната Ирина Коровина и дваесет и двегодишниот Анреј Маслов од рускииот град Твер извршиле самоубиство бидејќи нивните родители се противеле на нивната врска.

Трагичниот настан се случил истиот ден кога родителите дознале дека нивната ќерка е во трет месец на бременост.

Девојчето се противело на предлогот на родителите за абортирање и да престане да се гледа со Анатолиј, кој работел како обезбедувач во локален трговски центар.

Ирина и Анатолиј исчезнале по кавгата со родителите, а подоцна полицијата ги пронашла мртвите тела. Тие се обесиле со исто јаже на гранка од дрво во шума во селото Змејево во близина на Твер. Тие биле цврсто прегрнати.