Македонија

„Скопје Велоград 2017“- Рути на велосипедски патеки

„Скопје Велоград 2017“- Рути на велосипедски патеки
Рути на велосипедските патеки од „Скопје Велоград 2017“

„Скопје Велоград 2017“ е прокет кој има за цел унапредување на велосипедската инфраструктура во Скопје и зголемување на безбедноста во велосипедскиот сообраќај.

Со проектот „Скопје Велоград 2017“, во градот ќе се оформат четири главни велосипедски рути кои ќе се протегаат во насока исток – запад и 7 конектори кои ќе се протегаат во насока север – југ, објави „Скопје инфо“.

РУТА 1 –  2014-2015 г
Гази Баба-Центар-Карпош (со должина околу 8 километри)

РУТА 2  – 2015-2016 г
Аеродром-Центар-Карпош-Ѓорче Петров (со должина околу 11 километри)

РУТА 3  2016-2017 г
Кисела Вода – Центар – Карпош (со должина околу 8,5 км)

РУТА 4  2016-2017 г
Бутел-Чаир-Центар (со должина околу 5 км)

Седум конектори – 2017 г (со должина околу 19км)