понеделник, 24 јули 2017  |  Вести денес: 80

САД: Исламска држава ја губи битката

- ИД во исто време е изложена на притисок од сите насоки и тоа ќе продолжи и ќе се забрза, истакна Мекгурк

САД: Исламска држава ја губи битката

САД: Исламска држава ја губи битката

Последни вести

Исламска држава е изложена на голем притисок и ја губи битката со силите кои се борат против неа во Ирак и во Сирија, изјави вчера американскиот претставник на меѓународната коалиција Брет Мекгурк.

Тој на прес-конференција во Багдад, додаде дека фокусот набрзо ќе се насочи кон стабилизација на ослободените градови.

Но, Мекгурк не можеше да одреди рок во кој ИД ќе биде поразена или кога Мосул и Рака ќе бидат ослободени.

– ИД во исто време е изложена на притисок од сите насоки и тоа ќе продолжи и ќе се забрза, истакна Мекгурк

Најчитани вести