Свет

САД лансираа таен разузнавачки сателит

САД лансираа таен разузнавачки сателит

Од вселенскиот центар „Кејп Канаверал“ на Флорида е лансирана ракета „Атлас-5“, која носела таен сателил на националното разузнавање на САД.

Според информациите, сателитот е наменет да емитува  податоци и треба да биде на височина од околу 35.900 километри од геостационарната орбита на Земјата.

Националното разузнавање на САД, кое ги контролира американските разузнавачки сателити не открива која е задачата на тајниот вселенски уред, ниту неговата вредност.