Свет

САД се подготвени да склучат договор со „ѓаволот“?

САД се подготвени да склучат договор со „ѓаволот“?

– Откако не ја испочитуваа спогодбата којашто самите тие ја изработија, САД се обидуваат одговорноста да ја префрлат на некој друг. Пасивноста на Вашингтон само им овозможи наекстремистите да се прегрупираат во тој период, како и да се стекнат со вооружување и човечки ресурси, изјави портпаролката на Министерството Марија Захарова, откако претходно САД ги прекинаа билатералните разговори со Русија околу Сирија.