понеделник, 24 октомври 2016  |  Вести денес: 24

САД: Уапсени над 150 лица во акција за сузбивање на синтетичка дрога „дизајнер“

Апсењата се извршени во 16 држави низ САД во изминатите два дена во рамки на 15-месечната операција за сузбивање на присуството на синтетички дроги, поврзано со растот на предозирање и смрт од нејзино конзумирање.

САД: Уапсени над 150 лица во акција за сузбивање на синтетичка дрога „дизајнер“

САД: Уапсени над 150 лица во акција за сузбивање на синтетичка дрога „дизајнер“

Последни вести

Американската Агенција за борба против наркотици (ДЕА) соопшти дека се уапсени 151 лице низ САД во операција за сузбивање на присутвото на синтетичката дрога „дизајнер“, при што се запленети 10.000 килограми од супстанцата, околу 15 милиони долари и 39 парчиња оружје.

Апсењата се извршени во 16 држави низ САД во изминатите два дена во рамки на 15-месечната операција за сузбивање на присуството на синтетичка дрога, поврзано со растот на предозирање и смрт од нејзино конзумирање.

Најчитани вести