вторник, 25 октомври 2016  |  Вести денес: 8

Саем на американски универзитети во Скопје

nub

Последни вести

По повод Меѓународната недела на образование Американската амбасада во Македонија денеска во Националната универзитетска библиотека „Св. Климент Охридски“ во Скопје организира Саем на универзитети.

На саемот бидат претставени 19 американски универзитети, за кои ќе зборуваат алумни од Амбасадата и советници за образование во САД при Американските катчиња. На заинтересираните студенти ќе им дадат совети како да аплицираат на американските универзитети.

Саемот претставува можност студентите да се запознаат со некои од единствените американски универзитети и за образовните програми што се нудат таму.

Најчитани вести