четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 42

„Матица македонска“ го слави 25. роденден: Саем на книга во Штип

По повод јубилејот- дваесет и пет години од основањето на „Матица македонска“, од девети до тринаесети март годинава, во Домот на културата „Ацо Шопов“ во Штип, оваа издавачка куќа ќе организира Саемски денови на македонската книга.

saem na kniga-matica-stip

Поврзани вести

По повод јубилејот- дваесет и пет години од основањето на „Матица македонска“, од  девети до тринаесети март годинава, во Домот на културата „Ацо Шопов“ во Штип, оваа издавачка куќа ќе организира Саемски денови на македонската книга.

На љубителите на книгата од овој универзитетски град ќе им биде понуден широк спектар на изданија од повеќегодишната богата продукција на Матица.

saem na kniga-matica-stip

Ќе бидат организирани промотивни активности на дел од истакнати македонски писатели  со нивните најновите дела: Ристо Лазаров, Трајче Кацаров, Борче Панов, Доне Донев, Благој Самоников и др. Со организирањето на овој културен настан,„Матица македонска“ во соработка со Домот на културата ,библиотеката „Гоце Делчев“ и книжарницата „Мист“ од Штип ја продолжува традицијата за приближување на македонската книга до читателите во нашата татковина.

Саемот на книгата ќе го отвори градоначалникот на Штип м-р Илчо Захариев, а во чест на оваа манифестација со свои стихови ќе настапат десетина истакнати македонски писатели.

Најчитани вести