недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Саем за вработување во Тетово

20130509-rabota

Последни вести

Во Тетово денеска ќе се одржи последниот од караванот саеми за вработување во организација на Агенцијата за вработување на Република Македонија на кој ќе се претстават компании од производство, банкарските и осигурителни услуги и од други дејности.

Саемот е можност за граѓаните да добијат шанса и да ја пронајдат својата следна работна позиција која ќе го збогати нивното работно искуство и кариера, без разлика дали се работи за моментално невработени лица или веќе вработени лица кои се во потрага по подобро работно место од сегашното.

На саемот ќе бидат присутни и министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување Влатко Поповски, раководителот на АВРМ Тетово Томислав Трифуноски, тетовската градоначалничка Теута Арифи, претседателот на Стопанската комора на северозападна Македонија Мендерес Кучи и претставници на Програмата за развој на Обединетите нации (УНДП).

Најчитани вести