среда, 26 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Наскоро ќе се градат десетина нови спортски сали

Наскоро ќе се градат десетина нови спортски сали

Наскоро ќе се градат десетина нови спортски сали

Поврзани вести

Досега 78 сали се завршени и пуштени во употреба. Тринаесет се во градба, од кои шест ќе бидат готови во наредните 4-5 месеци, а се подготвуваме за почеток на градба на уште десетина нови спортски сали. За нив се изготвува потребната документација и наскоро ќе почнат да се градат, изјави денеска премиерот Никола Груевски.

Премиерот додаде дека динамиката за изградба се одвива одлично и преку Министерството за образование и наука и преку Агенцијата за млади и спорт која од Владата добила обврска за уште шест сали.

Најчитани вести