Спорт

Самарџиски ќе добие околу 200 илјади евра отштета од „Црвена Ѕвезда“

Самарџиски ќе добие околу 200 илјади евра отштета од „Црвена Ѕвезда“

Македонскиот кошаркар Предраг Самарџиски ја тужеше Црвена Ѕвезда бидејќи не му ги исплатиле платите и бонусите кои му ги должат. По пресудата во корист на кошаркарот клубот треба да му исплати 186.660 евра, пишува српски Телеграф.

Самарџиски исто така ги тужел црвено-белите и дека договорот е укинат без основа. Било утврдено дека тие му должат 173.750 евра, плус камата од пет отсто, затоа што долговите не биле исплатени од 26-ти јуни па до сега. Исто така Црвена ѕвезда ќе мора да ги плати и трошоците за судењето кои изнесуваат речиси 12.000 евра.