петок, 21 октомври 2016  |  Вести денес: 0

Самовработување на лица со инвалидитет

Проект за самовработување на 360 лица, од кои 120 со инвалидитет

Самовработување на лица со инвалидитет

Поврзани вести

Вкупно 360 лица, од кои 120 со инвалидитет кои ќе креираат сопствен  бизнис и дополнителни 240 невработени лица кои ќе се вработат во новоформираните претпријатија, ќе овозможи програмата Самовработување на лица со инвалидитет.

За реализацијата на оваа програма Владата предвиде 59 милиони и 280 илјади денари, а право на учество имаат сите невработени лица со инвалидност.

Програмата денеска ја промовираа вицепремиерот задолжен за економскки прашања Владимир Пешевски, министерот за труд и социјална политика Диме Спасов, директорот на Агенцијата за вработување на Република Македонија Влатко Попоски и Алесандро Фракасети, заменик-постојан претставник на УНДП во Македонија.

Најчитани вести