Спорт

Сан Сиро заминува во историја

Сан Сиро заминува во историја

Барбара, ќерката на Силвио Берлускони пред претставниците на медиумите изјави дека она што некое време се шпекулира по медиумите најверојатно и ќе се оствари, односно дека Милан наскоро би можел да се пресели од „Сан Сиро“.

-„Сан Сиро“ е чудесен стадион, место каде е пишувана историја, каде Милан и Интер го доживеаја најдоброто, но сепак тоа повеќе не е доволно. Стадионот мора да пружа разни услуги, мора да биде отворен седум дена во неделата, а не само на денот на натпреварот, изјави Барбара Берлускони.

„Сан Сиро“ кој е дом на Милан и Интер, е отворен во 1926-та година, а беше реновинар во пресрет на Светското првенство во 1990-та година.