Магазин

Шаолин монах истрача 125 метри по вода (ВИДЕО)

Шаолин монах истрача 125 метри по вода  (ВИДЕО)
Шаолин монах истрача 125 метри по вода

Дека монасите од храмот Шаолин имаат специјални вештини не е ништо ново, но еден од нив може да оди по вода.

Овој Шаолин монах минатата година стана светски рекордер, трчајќи 118 метри по тенки дрвени плочки поставени на вода.

Во јануари оваа година го собори сопствениот рекорд, претрчувајќи 120 метри.

Но тука не запре. Пред неколку дена, овој Шаолин монах повторно ја помести границата и овој пат претрча 125 метри.