четврток, 20 јули 2017  |  Вести денес: 47

Сапиосексуалци – „се палат“ на мозок

Навистина, различни истражувања покажаа дека интелигенцијата е секси и кај мажите и кај жените, но сегашниот тренд наметнува водење длабокоумни дебати кои на крајот треба да доведат до секс, наместо фотографии на набилдани тела.

slika

Последни вести

Сапиосексуалци се најновиот тренд кој владее на на интернет откако на изгледот daddy bod – стомак без плочки му помина популарноста.

Според новиот тренд, луѓето кои не се во форма ( и не можат да ги затрупуваат социјалните мрежи со нивните плочки на стомак) се викаат сапиосексуалци и се „палат“ на своите ментални квалитети кои ги сметаат  за основа на нивната атрактивност.

Навистина, различни истражувања покажаа дека интелигенцијата е секси и кај мажите и кај жените, но сегашниот тренд наметнува водење длабокоумни дебати кои на крајот треба да доведат до секс, наместо фотографии на набилдани  тела.

Кованицата сапиосексуалност се појави уште минатата година и Билд објави дека треба сите добро да ја запомнат затоа што означува привлечност на интелегенција, што ќе стане нов тренд.

Изгледа дека се во право – метросексуалците веќе сите ги заборавивме.

Најчитани вести