Економија

Сараќини со претставниците на стопанските комори ќе ја анализираат економијата за оваа година и перспективите за следната година

Сараќини со претставниците на стопанските комори ќе ја анализираат економијата за оваа година и перспективите за следната година

Министерот за економија, Ваљон Сараќини, денеска ќе одржи средба со претседателите на Стопанската комора на Македонија, на Комората на Северозападна Македонија и на Сојузот на стопански комори на Република Македонија.

На средбата ќе биде направен преглед на економијата во 2013 година, како и очекувањата за 2014 година на економски план во Македонија.