Економија

Сараќини во посета на инвестицијата „Мали Лошињ“ во Дебар

Сараќини во посета на инвестицијата „Мали Лошињ“ во Дебар

Министерот за економија Ваљон Сараќини заедно со градоначалникот на Општина Дебар, Ружди Љата и претставник на компанијата-инвеститор, ќе извршат надзор на текот на реализацијата на новата инвестиција вредна шест милиони евра, за која се најавени 70 нови вработувања, од страна на хрватскиот инвеститор –  „Мали Лошињ“ д.о.о, со седиште во Скопје.

Инвеститорот, досега вложил 1,5 милиони евра и ангажира 15 работници.