Свет

Саудиска Арабија е против учеството на Иран во „Женева-2“

Саудиска Арабија е против учеството на Иран во „Женева-2“

Саудиска Арабија е против учеството на Иран во меѓународната конференција за мирно решавање на сириската криза „Женева-2“, поради отсуството на јавна согласат за формирање на преодна сириско Влада, пренесе саудиската новинска агенција „СПА“.

„Секоја покана за учество на конференцијата во Женева треба да биде поврзана со исполнувањето на сите услови наведени во поканата, од кои нејглавна е создавање преодна Влада во Сирија“, изјавил анонимен извор за „СПА“.