понеделник, 21 август 2017  |  Вести денес: 57

Саудиска Арабија ќе се води по Грегоријанскиот календар

Кралството Саудиска Арабија го усвои Грегоријанскиот календар, на сметка на исламскиот, според кој годината трае 354 дена.

110202270

Поврзани вести

Кралот Салман ја одобри таа одлука, која, меѓу другото значи и редефинирање на работните навики. Но, тоа со себе повлекува и годишно намалување на платите, поради зголемениот број работни денови во годината.

Овој потег е во насока на мерките за штедење кои уследија по падот на цените на нафтата, а кои значат и помалку платени празници, како и снижување на платата на владините претставници и државните службеници.

Најчитани вести