Македонија

Савевски: Бараме избори на 5. јуни

Савевски: Бараме избори на 5. јуни

Неколку илјади граѓани од собирот на ГДОМ во Битола порачаа дека стојат зад тоа да се одржат изборите закажани на 5.јуни за да се стави крај на кризата.

-Пораката е една и единствена, да живее Република Македонија, да живее демократијата. Бараме и очекуваме избори на 5 јуни оваа година, а граѓаните во Македонија ќе ја дадат довербата на оние кои што тие сакаат, порача Сашко Савевски од Битола.