Македонија

Сообраќајот се одвива во влажни коловози

Сообраќајот се одвива во влажни коловози

На патниот правец Кратово – Пробиштип, на околу 100 метри за излез од Кратово, поради обилните врнежи оштетена е една коловозна лента, при што е воведена забрана за тешки моторни возила и автобуси, додека сообраќајот за патничките моторни возила се одвива наизменично.

Сообраќајот на сите државни патишта во Македонија се одвива без забрани и застои, по наместа влажни коловози.