Македонија

Скајп комуникацијата го откри сценариото на Верушевски и платениците на СОРОС

Скајп комуникацијата го откри сценариото на Верушевски и платениците на СОРОС

Со донесувањето на општиот акт на претседателот Ѓорге Иванов, се прекинува кривичниот прогон на првоосомничениот во случајот „Пуч“, Зоран Верушевски, како и неговиот соработник Ѓорѓи Лазаревски.

Нивната скајп комуникација, која беше објавена во медиумите, откри какво црно сценарио планираат.

Како што претходно објавија медиумите, во скајп комуникацијата помеѓу нив двајца, тие прогнозираа дека во Македонија ќе дојде до граѓанска војна, но благодарение на чадорот тие ќе останеле заштитени.

Во своите разговори Верушевски и Ларазевски комуницирале под псевдоними. „Оркестар 11“ и „Кока Кола 10а“ биле псевдонимите што ги користеле во разговорот преку Скајп, првоосомничениот Верушевски и петтосомничениот, поранешниот оперативец во УБК, Ѓорги Лазаревски.

Верушевски го…