Македонија

СДСМ бара Уставен да се произнесе околу уставноста на Законот за СЈО

СДСМ бара Уставен да се произнесе околу уставноста на Законот за СЈО
СДСМ бара Уставен да се произнесе околу уставноста на Законот за СЈО

СДСМ бара од Уставниот суд итно да се произнесе за иницијативата околу уставноста на Законот за Специјалното јавно обвинителство и одлуките за аболиција од страна на Иванов веднаш и целосно да бидат поништени.

Дамјан  Манчевски, потпретседател на СДСМ изјави СЈО мора да биде оставено независно да ја врши својата работа.

– Една од најголемите придобивки на Договорот од Пржино е формирањето на Специјалното јавно обвинителство, изјави Манчевски и додаде дека суштинската цел на постоење на СЈО е да се врати владеењето на правото.