четврток, 27 октомври 2016  |  Вести денес: 32

СДСМ чисти простор за да намести Албанец за шеф на македонските специјалци

СДСМ одамна има стратегија на додворување кон албанскиот политички фактор. СДСМ се свесни дека следните избори ќе ги изгубат убедливо и затоа сега упорно нудат концесии кон албанскиот фактор во обид да создадат непринципиелна коалиција против ВМРО-ДПМНЕ

SDSM-Policija-Tigri

Поврзани вести

Апетитите на СДСМ за доаѓање на власт без избори и поддршка од народот стануваат опасни. Извори од преговорите истакнуваат дека главна цел на СДСМ било техничкиот министер за внатрешни работи, кој треба да биде избран со консензус на сите политички партии, наместо постоечките предвидени со закон да добие нови овластувања и надлежности, односно да може да одлучува пред се’ самоволно и спротивно на законските прописи, пишува порталот „Курир“, пренесува Нетпрес.

Значи не се говори за намалувања на ингеренциите на министрите како што неточно ламентираат опозициските портали, туку напротив СДСМ посакува и бара отворено зголемување на ингеренциите на нивните министри кои треба да влезат во владата.

СДСМ, меѓу другите нелогични барања, барале министерот своеволно и без почитување на законската постапка да…

Најчитани вести