четврток, 20 октомври 2016  |  Вести денес: 53

СДСМ фрла магла сакајќи да го охрабри демотивираното членство

За решението на судот да ги отфрли прислушуваните материјали како доказ во врска со кривичните пријави поднесени од СДСМ до Основното јавно обвинителство, Груевски рече дека не би ги коментирал одлуките на судот

gruevski-izjaviii500

Поврзани вести

Премиерот Никола Груевски одговарајќи на новинарско прашање по посетата на новото средно училиште во скопски Сарај истакна дека во интерес е што побрзо да се заврши договарањето околу специјалниот обвинител.

Наш интерес е што побрзо да се заврши договарањето околу специјалниот обвинител. Да се тргне таа магла што СДСМ ја фрла дека вака или онака ќе било. А тоа го прават со цел да го охрабрат нивното демотивирано членство кое и со право е демотивирано. Јас целосно ги разбирам и да се расчистат сите работи, изјави премиерот.

За решението на судот да ги отфрли прислушуваните материјали како доказ во врска со кривичните пријави поднесени од СДСМ до Основното јавно обвинителство, Груевски рече дека не би ги коментирал одлуките на судот.

Најчитани вести