Македонија

СДСМ-Лажни борци за демократија

СДСМ-Лажни борци за демократија

Кое е вистинското лице на СДСМ? Глумат борци за демократија, а најавуваат отпуштање од работа на се што мрда, а не е нивно партиско, ако дојдат на власт.

Народот навикна да ги слуша како зборуваат за демократија, а да гледа како на дело физички се пресметуваат со нивните неистомисленици. Еден ваков инцидент се случи во средата, кога беше нападнат домот на пратеничката Љубица Буралиева. Нејзината врата од семејниот стан беше ичкртана со зборовите „Ку… продадена“, а многу е веројатно дека зад овој инцидент стојат активистите на СДСМ.

Јавно е познато дека Буралиева, заедно со уште две пратенички решија да не ја омаловажуваат волјата на народот и да се борат за нивните права онаму каде што е вистинското место, во Собранието. Оваа одлука не беше позитивно прифатена од нивите довчерашни браќа и сестри сопартијци, па на крај резултираше со инцидент од типот како оној во средата.

Ова се последиците од непослушноста на Буралиева.

Screenshot_2

На крај, СДСМ ги избркаа споствените членови Љубица Буралиева и Солза Грчева само затоа што не се сголасуваа со лидерот Заев, а во вистинска демократија нормално е да се има и неистомисленици.

Демократијата, СДСМ имаа шанса да ја докажат во мандатот 2002-2004 година, во чиј состав беше и вечниот потпретседател Радмила Шеќеринска. Во тој период СДСМ ги бркаше сите кои ги сметаше за неподобни од ЕСМ, МВР и сите останати институции.

Заев остана запаметен како висок поборец за демократијата со изјавата дека кога ќе дојде на власт ќе избрка се, од чистачка до министер, како и дека ќе јаде живи луѓе.

Неговите скандалозни изјави за тоа како тој и неговата партија ја доживуваат демократијата и што таа всушност преставува за нив, можете да слушнете на следниото видео:

Следен чекор со кој СДСМ го покажа едно од најголемите лициерија е и однесувањето кон новинарката Душица Мрѓа каде таа вербално беше нападната како од членови на СДСМ, така и од нејзините симпартизери. Ова е тоа што тие го објавуваа на социјалните мрежи:

mr2

mr3-367x630

mr4

mr5

mr6

Зарем со ваква лицемерна и селективна демократија СДСМ планира да ги зграби владејачките фотелји?