Македонија

СДСМ нема да оди на избори

СДСМ нема да оди на избори
СДСМ нема да оди на избори

СДСМ нема да учествува на овие лажни избори, рече лидерот на најголемата опозициска партија, Зоран Заев, на вечерашната прес-конференција, половин час откако собранискиот спикер Трајко Вељаноски го распишти Собранието.

-Парламентот се распушти без да бидат овозможени минимум услови за избори. Без пречистен избирачки список, без реформи во медиумите, со притисоци, не одиме на избори, рече Заев.