Македонија

СДСМ нема да учествува во денешната работа на Собранието

СДСМ нема да учествува во денешната работа на Собранието

Пратениците на опозицијата нема да присуствуваат на седницата на Собранието. Ова денес на прес-конференција го најави лидерот на СДСМ Зоран Заев.

Груевски, ВМРО-ДПМНЕ и ДУИ предлагаат закони коишто се спротивни на интересите на граѓаните, на државните интереси и на Договорот од Пржино. Повторно носат еднострани одлуки, обвини Заев.

Тој рече дека аболицијата мора да биде целосно поништена и дека законот мора да важи подеднакво за сите.