Македонија

СДСМ со подмолни провокации: Уфрла нивни членови со албански знамиња на митингот во Гостивар

СДСМ со подмолни провокации: Уфрла нивни членови со албански знамиња на митингот во Гостивар

Членови на СДСМ попладнево во Гостивар се обидуваат да предизвикаат инцидент. Со албански знамиња со рацете, членовите на СДСМ се обидуваат да се уфрлат во митингот кој го одржува ВМРО-ДПМНЕ и Коалицијата „За подобра Македонија“ и да провоцираат.

Според присутните на митингот ова е одраз на силен кукавичлук и нема да дозволат да бидат исповоцирани.

miting-gostivar-vmro

-Вечерва со нас овде  по гостиварските улички имаме членови на Социјадемократскиот сојуз кои се со албански знамиња. Да ги поздравиме, сакаат провокации, немири, но тоа како поминува времето е одраз на силен кукавичлук. Знаат дека на 11 декември со силен и драматичен удар ВМРО-ДПМНЕ ќе ги порази, истакна на митингот во Гостивар Валентина Божиновска.