недела, 23 октомври 2016  |  Вести денес: 13

СДСМ продолжуваат да тонат, за нов нема дно

vmro-dpmne500

Последни вести

СДСМ денес си одржа партиски митинг, си донесе луѓе со автобуси и ги верглаше истити работи и истите тези за кои зборуваат 9 години и никогаш не добиваат поддршка од граѓаните, посочуваат од валдејачката партија. Оттаму велат дека дека СДСМ не е ништо повеќе од прислужник на сценарио кое има цел да ја дестабилизира Македонија, и дека СДСМ има цел да го сруши угледот на државата, да ја превземе власта без поддршка од граѓаните.

Во продолжение следува интегрален текст од соопштението на владејачката партија:

Зоран Заев и неговата врхушка во СДСМ денес покажаа дека сакаат да ја држат целата држава во уцена со креирани, монтирани, сечени, лепени и прелепувани, кратени и менувани разговори по телефон без никаква автентичност.

СДСМ не е ништо повеќе од прислужник на сценарио кое има цел да ја дестабилизира Македонија, да предизвика кавги и конфликти и помеѓу Македонците и помеѓу сите други граѓани на нашата држава.

СДСМ има цел да го сруши угледот на државата, да ја превземе власта без поддршка од граѓаните, а на своите наредбодавачи да им помогне да ја урне Македонија на коленици пред барањата и уцените на тие странски центри кои воопшто не и мислат добро на Македонија.

СДСМ денес си одржа партиски митинг, си донесе луѓе со автобуси и ги верглаше истити работи и истите тези за кои зборуваат 9 години и никогаш не добиваат поддршка од граѓаните.

На СДСМ очигледно му требаат нелегални и креирани снимки за да привлече луѓе на своите митинзи бидејќи се досадни, сувопарни и празни цели 9 години.

Апелираме до нив да продолжат со вакви естрадни и квази-фестивалски настани, а ние ќе продолжиме да си ја работиме нашата работа, да привлекуваме инвеститори за да отвараат фабрики во нашата држава, да градиме патишта, да реконструираме болници и училишта, да продолжиме со зголемување на плати, пензии и социјални трансфери, да помагаме на земјоделците, да набавуваме автобуси и нови возови, да градиме булевари, ќе продолжиме да работиме.

За СДСМ нема дно, ќе продолжат да тонат. Вечерва направија грда политичка лакрдија, а со тоа не разбраа дека всушност само си го покажаа своето лице. Со подли, извртени и болни воведи и коментари на некој чуден водител сакаат да креираат лажни емоции. Мислат дека луѓето нема да ги разберат нивните извртени умови и болна желба за власт.

ВМРО-ДПМНЕ нема да дозволи Зоран Заев да си поигрува со иднината, со стабилноста, со економскиот развој и со перспективите на Македонија.

Граѓаните го знаат и го паметат вистинскиот лик и на Зоран Заев и на Радимла Шеќеринска и на Зоран Верушвески и на сите нивни соработници од СДСМ. Граѓаните ги паметат сите нивни злодела од минатите дваесетина години.

Агресивниот и избезумен говор на Зоран Заев и бледите и празни говори на неговите соработници јасно кажуваат дека и тие самите веќе разбрале дека граѓаните на Македонија им ја прочитаа целта на ова сценарио, а тоа е гола власт по секоја цена, па макар и да се одработува за туѓи интереси.

Најчитани вести