Македонија

СДСМ прво ги вреѓаше жените на стечајците, а сега удри и по пратеничките

СДСМ прво ги вреѓаше жените на стечајците, а сега удри и по пратеничките

Нечовечка, некултурна и безобразна е изјавата на портпаролот на СДСМ Петре Шилегов, со која ја нападна пратеничката од ВМРО-ДПМНЕ Владанка Авировиќ. Но, ваквата изјава не беше единствена, пишува Република.

Порталот потсетува на познатата изјава на поранешниот лидер на СДСМ Бранко Црвенковски кој стечајците тогаш ги нарече гревови. СДСМ удри и по жените на стечајците на истиот арогантен и навредлив начин.

Со ваквите безобразни изјави и крајно некултурен политички речник на челниците на најголемата опозициска партија, станува јасно дека СДСМ може да глуми многу работи, но секогаш на крај излегува на виделина нивното вистинско лице и карактер.